Heropstart sportsector

18 mei 2020


Beste clubverantwoordelijke, 

De overheid besliste op 13/05/2020 dat reguliere sportclubs vanaf maandag 18 mei hun groepstrainingen en lessen in openlucht mogen hervatten, mét de aanwezigheid van een trainer of coach en met niet meer dan 20 personen. 

Bovendien moeten alle veiligheidsmaatregelen inzake social distance en hygiëne gerespecteerd worden om de veiligheid te kunnen garanderen.
 

Over de volgende fases uit het geformuleerde advies over de heropstart van de sportsector werd er (nog) geen uitspraak gedaan. Voorlopig plant de nationale veiligheidsraad géén volgende stappen voor 8 juni. 

Daarnaast zullen sportevenementen al zeker verboden zijn tot 30 juni. Ook voor de zomerkampen is het nog wachten op meer nieuws. 

FROS houdt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en verwijst ook door naar https://www.dynamoproject.be/coronavirus voor alle informatie specifiek voor sportclubs en naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ voor de laatste updates rond het coronavirus. Bovendien kan je ook terecht op https://www.fros.be/over-ons/corona voor alle communicatie en informatie van FROS. 

Twijfel je toch nog over de maatregelen? Onthoud dan het hoofddoel van deze maatregelen: contact zoveel mogelijk vermijden.

De kleine stappen die we zetten, zijn stappen in de goede richting. Laten we ons daaraan optrekken! 
FROS Multisport Vlaanderen