Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 569 van /data/sites/web/bbo-bedrijfssportbe/www/includes/menu.inc).

Bedrijfssport ?

in aanbouw

Wat is bedrijfssport
Wat is bedrijfssport? Het woord zegt het zelf, het gaat om sport die wordt beoefend in of met het bedrijf, met de collega's dus. Bedrijfssport is dus niet 1 sporttak, maar alle sporttakken die op de werkvloer kunnen worden georganiseerd en binnen het bereik van de werknemers vallen. Het kan dus zowel gaan om bv. een volleybalmatch, als om een uurtje petanque al of niet in eigen of afgehuurde sportinfrastructuur.
Zit er in jou geen nieuwe Messi of Federer, m.a.w. ben je niet echt sportief aangelegd, niet getreurd. Ook de niet-sporter komt aan zijn trekken door bv. mee te doen aan laagdrempelige activiteiten zoals een stappencompetitie, een voettocht. Alle activiteiten worden ofwel door het bedrijf zelf georganiseerd, ofwel neemt het bedrijf deel aan door BBO en/of VLB en/of een ander bedrijf georganiseerde manifestaties. Heel veel bedrijven houden het niet enkel bij sport in de echte zin van het woord, maar bieden ook ontspannende activiteiten aan zoals een quiz, een museumbezoek, een citytrip. met andere woorden, bedrijfssport is een heel ruim begrip en kan door elk bedrijf op zijn eigen manier worden ingevuld. BBO en VLB bieden een gestructureerd kader aan waarbinnen elk aangesloten bedrijf vrij kan manoeuvreren.

Waarom bedrijfssport?

Doelpubliek
De werknemers van een bedrijf, bank, universiteit, overheidsinstelling, enz., jong en oud, dik en dun, gekleurd of niet, getalenteerd of niet, nog steeds aan het werk of gepensioneerd.